Nieuws van Het Verbindingsfestival,

Nog een aantal weken op de kalender en het eerste Verbindingsfestival is een feit. Het beloofd een heus spektakel te worden op 10 en 11 juni in Opende.

Op vrijdagavond wordt er afgetrapt om 18:00 uur met een show van Qmusic, vier uren lang het foute uur, “Hoe fouter hoe beter” met aansluitend dj Sam Louis & MC Voogd op de mainstage in de sporthal van MFC De Veste. In het BaronTheater zullen Aan Poelstra (bekend van i can see your voice) en Gea Stienstra een avondvullend programma verzorgen. Zo kun je van de twee accommodaties switchen om soms de drukte op te zoeken en af en toe even “bij” te komen en voor de innerlijke mens is er een foodplaza op het plein tussen de achterzijde van BaronTheater en De Veste. De ingang van het festivalterrein is dan ook via de Provincialeweg. De vrijdagavond zal rond middernacht worden afgesloten.

Bicycleband Crescendo zal u zaterdag 11 juni rond 11:30 uur muzikaal herinneren aan de start van die dag. Een afgevaardigde van de gemeente Westerkwartier zal officieel de activiteiten van het Verbindingsfestival openen welke in het teken staan van de Verbinding, waarna er kosteloos en brunch wordt aangeboden welke onder genot van de muzikaliteit van Uit Vriendschap genuttigd kan worden. Deze brunch zal volledig worden verzorgd door restaurant De Piramide.

Tijdens de brunch en in de middag zullen er tal van activiteiten, welke mede door de verenigingen tot stand zijn gebracht, zo wordt er een skiller parcours uitgezet, blind volleyballen, lasergame, luchtkussens etc. er zal voor alle leeftijden iets te doen zijn van jong tot oud.

In het BaronTheater wordt de dorpsfilm van Opende en het verhaal van Koper en Chroom van Crescendo gepresenteerd voor de oudere doelgroep, deze doelgroep is in eerste instantie oud Opendenaren in de diverse verzorgingstehuizen rondom Opende en belangstellende (ouderen) uit het dorp, dit is op basis van opgave.

De dag activiteiten zullen tot ongeveer 15:30 uur duren want om 17:00 uur staan de eerste artiesten alweer te trappelen om te beginnen. In de tussentijd kun je eten op het foodplaza. Om 17:00 uur starten we met Maffick een DJ set van carnavalsmuziek tot aan de muziek van nu. Daarna volgen er de volgende artiesten: René Karst, onder meer bekend van de hits Atje voor de sfeer en Liever te dik in de kist dan een feestje gemist, Chris DeLuxe bekend van de "verrückte halbe stunde" in de ochtendshow van Radio 538, de feestband Royal Beat, Poar Neem’n en Beatcrooks dit alles is te zien en te beleven op de mainstage van De Veste. In het BaronTheater is er ook een gevarieerd programma met onder meer de band Guilty Pleasure en de zanger Johan Timersma. Het programma is evenals de vrijdag voor jong en oud zowel in de sporthal als het BaronTheater.

Bij deze willen we ook een oproep te doen voor vrijwilligers welke ons tijdens de voorbereidende fase van het opbouwen, tijdens het evenement en het afbreken willen bijstaan. Je kunt je aanmelden via nummer 06-15120502 of mail info@verbindingsfestivalopende.nl ook zal er via sociale media een oproep gedaan worden. Dus wil je een kijkje achter de schermen en met een geweldig team samenwerken, geef je dan op.

Tot slot willen wij alvast onze vele sponsoren, de besturen BaronTheater en MFC de Veste bedanken, onze sponsoren zijn kun je vinden op onze website www.verbindingsfestivalopende.nl en worden vaak op sociale media onder aandacht gebracht tijdens onze promo’s. Dus mensen, ga je shoppen, heb je wat nodig, kijk vooral eerst in de eigen regio bij onze ondernemers.

Voor nu wensen wij jullie alle goeds toe en natuurlijk zien we u op 10 en 11 juni. Met vriendelijke groet van de organisatie van Verbindingsfestival.


Jarnick Gjaltema, Alex Nieuwland, Martin Gjaltema